Természetesen nekem is van... Hogy mit rejt? A blog ebbe enged bepillantást. És egy picit abba, hogy én mit teszek a gyermekeimébe...

2010. augusztus 16., hétfő

Nyárutó

Egy hónapig nem jutottam gép elé, és most nehéz folytatni/újrakezdeni.

Az elmúlt egy hónapot meg sem kísérlem leírni. Mindent összevéve alig három hét alatt leutaztunk nagyjából 4 ezer km-t, voltunk délen, és tőlünk jóval északabbra is, nyaraltunk gyerekekkel és gyerekek nélkül is.
És amennyire pihentető volt az utazós rész, annyira fárasztó az előtte, közben  és utána lévő folyamatos csomagolás.

Mostanra számunkra nagyjából véget ért az idei nyár. Megkezdődött a "nagy iskolakezdési projekt", melynek keretében tegnap és ma a boltokat jártuk. Két nap alatt sikerült a listára felírt dolgok felét beszerezni. Igaz, a küldetés nehezebbik felét teljesítettük (oviba és suliba járós és ünneplős ruhák, kinti, benti, ünneplős és tornacipők, iskolatáskák, tornazsákok). A füzetek, írószerek beszerzése még hátra van, de az ehhez képest már gyerekjáték és igazi felüdülés lesz.

Aztán persze megyünk még a tankönyvekért, két iskolába, (remélhetőleg) két különböző időpontban, befizetjük a szeptemberi ebédpénzt is (várhatóan egy harmadik időpontban), aztán becsomagolunk két garnitúra tankönyvet és füzetet. S ha mindezzel készen vagyunk, már semmi más dolgunk nem lesz, mint kisimultan, pihenten várni a szeptember elsejét.

2 megjegyzés:

Magdaléha írta...

hello!
Ezt eddig nem vágtam le: két külön suliba járnak a nagyok? Miért?
üdv: M

csodatarisznya írta...

Ez egy hosszú történet... Agglomerációban élünk, nincs elég férőhely az intézményekben, nem vették fel helyben a lányokat oviba. Így behordtuk őket Pestre. Aztán kiderült, hogy teljesen véletlenül óvoda-iskola rendszerben működő intézménybe írattuk őket, vagyis az óvónőknek tanítónői végzettségük is van, és az óvónők viszik őket végig alsóban is. Mikor ez kiderült, úgy döntöttünk, hogy akkor maradnak ott iskolában is. Csakhogy a bejárás egy elég fárasztó dolog, már 8 tanévet töltöttem el úgy, hogy napi 40 km-t ingázok, így aztán azt is eldöntöttük, hogy felsőbe már helyben járnak. Na, most van az a helyzet, mikor a legnagyobb már felsős, tehát ide jár, helyi suliba, a középső még alsós, tehát bejár a pesti általánosba, a legkisebb meg az ovisulis óvoda oszlopos tagja, ugyanott, ugyanabban az épületben, ahová a középső is jár. Tekintve, hogy a középső most lesz negyedikes, jövőre már ő is helyi suliba jár majd. Hogy a legkisebbel mit csinálok (azaz behordom még öt évig - nagycsoport + alsó), vagy nagycsoportra áthozom ide, helyi oviba, még nem tudom. Ez leginkább attól függ, hol találok munkát. Ha találok végre.