Természetesen nekem is van... Hogy mit rejt? A blog ebbe enged bepillantást. És egy picit abba, hogy én mit teszek a gyermekeimébe...

2010. december 15., szerda

Sütemény-mizéria

Valaki egyszer elmagyarázhatná nekem, hogy miért gondolja azt minden óvónő és tanárnő, hogy csak a lányos anyukák tudnak sütni?
Elég sok óvónőhöz és tanítónőhöz, illetve intézményhez volt már szerencsénk, de eddig mindenhol az az általánosan bevett gyakorlat, hogy az osztálybulikra, óvodai, iskolai rendezvényekre a lányos anyukák süssenek süteményt, a fiús anyukák meg vegyenek üdítőt. De miért? Vajon a fiús anyukák nem tudnak sütni?
Múlt péntekre Lillának kellett két tálca sütit vinni, holnapra Dórinak és Vincének kell egyet-egyet, (Vincéhez vihetnénk innivalót is, de ha már úgyis sütni kell Dóri miatt, hát vigyen Vince is sütit...), péntekre pedig ismét Lillának. Ezek ugye a karácsonyi alkalmak. De idén már sütöttünk Hallowen bulira, sima osztálybulira, Mikulás bulira, és ebben a tanévben fogunk még farsangra, anyák napjára és az ovis ballagásra/iskolai évzáróra is.
Csak halkan jegyzem meg, ez a 9. ovis/iskolás tanévünk, és lesz még egy pár...
Még jó, hogy van egy sütni szerető férjem.

Nincsenek megjegyzések: